AnsweredAssumed Answered

imx515 u-boot 2013

Question asked by wysockilukasz on Nov 4, 2013
Latest reply on Nov 6, 2013 by Fabio Estevam

Hello,

 

I'm porting u-boot 2013 for my custom board with imx51.

In U-boot from Freescale (2009) I had one u-boot.bin file,

I had to put it at the beginning of parallel NOR flash memory (TEXT_BASE = 0xB0000000).

Now (U-boot 2013) I have two files: u-boot.imx and u-boot.bin.

When I boot from sd cart I use *.imx file (everything works fine and what is important for the rest -> u-boot sees a flash memory, for example, I can use "flinfo",

so I assume that the basic configuration is correct ),

but when I tried to boot from NOR Flash (using *.imx file at the start of NOR flash memory -> 0xB0000000) device does not respond.

 

Compared to the configuration for SD I changed:

in imximage.cfg:

BOOT_FROM       nor

in configuration file: mx51evk.h

CONFIG_SYS_TEXT_BASE = 0xB0000000

#define CONFIG_SYS_FLASH_CFI

#define CONFIG_FLASH_CFI_DRIVER

#define CONFIG_SYS_FLASH_BASE    0xB0000000

#define CONFIG_SYS_FLASH_SIZE    1024

#define CONFIG_SYS_FLASH_PROTECTION    1

 

#define CONFIG_SYS_MAX_FLASH_BANKS       1

#define CONFIG_SYS_MAX_FLASH_SECT       2053

 

#define CONFIG_ENV_IS_IN_FLASH       1

#define CONFIG_ENV_SIZE           (8*1024)/*0x40000    

#define CONFIG_ENV_OFFSET    (6 * 64 * 1024)     

 

So I wonder if maybe I'm using wrong file, or can I put it with some offset

or I miss something in the configuration file?
Hardware configuration for booting from Parrallel Nor Flash (Fuse bits)  is in 100% correct.

I will be grateful for your help
Lukas

 

Outcomes