Deepak Kukreja

Problem in booting iMX51 EVK with Windows CE 6.0 image

Discussion created by Deepak Kukreja on Sep 20, 2012

Hi,

 

I am trying to boot my iMX51 EVK with the Windows CE 6.0 image provided in a SD-CARD with the EVK.

 

Setup is as follows:

1. iMX51 EVK switches SW7 and SW8 ON to boot from SD CARD.

2. Windows CE 6.0 SD CARD connected into the bottom SD CARD socket

3. iMXEVK connected to the PC using the COM port.

4. VGA Monitor connected to EVK using a passive DVI to VGA adaptor

 

When I power ON my EVK,

1. I see the iMX51 flash screen on the monitor.

2. On hyper-terminal I get the below messages in the end:complete message log is attached

 

 

Windows CE Kernel for ARM (Thumb Enabled) Built on Oct 20 2009 at 18:39:19

INFO:OALLogSetZones: dpCurSettings.ulZoneMask: 0xb

OEMInit: silicon rev = 0x20

BoardID = 0x0.

WARN: OALKitlInit: KITL Disabled

OALIoCtlHalInitRTC(2006/1/1 12:0:0.000)

IpuBufferManagerInit(): Detected reserved video memory(67108864 bytes), will ign

ore registry setting!

VBridge:: VB_INITIALIZED returns [0]

  UsbHost : New Hub [address(1) / layer(0)]

ERROR: D:\WINCE600\PLATFORM\iMX51-EVK\SRC\DRIVERS\IPUV3\DISPLAY\.\dvi.cpp line 4

63: I2CReadNBytes:I2C Write to DVI fail! - ERRORCode:-7

ERROR: D:\WINCE600\PLATFORM\iMX51-EVK\SRC\DRIVERS\IPUV3\DISPLAY\.\dvi.cpp line 4

63: I2CReadNBytes:I2C Write to DVI fail! - ERRORCode:-7

Open hDLSUIActive Event Fail

  UsbHost : New Function [address(2) / layer(1)]

 

What could be going wrong? Why I am I getting DVI Write fail message, are there some jumper settings I might be missing.

 

awaiting help

Thanks and regards

Deepak

 

 

Original Attachment has been moved to: DVI_port.txt.zip

Outcomes