Dan May

i.MX53QSB with Adeneo Embedded Compact 7 HDMI prebuilt image

Discussion created by Dan May on Jan 18, 2012

I have been trying to install the pre-built HDMI image from Adeneo for Windows Embedded Compact 7 onto my i.MX53QSB with the HDMI accessory card, but have not been able to get the board to boot fully.  I was told that I needed to first flash the SD card with nk.nb0 using cfimager with the -a option.  Then I was told to flash the SD card with eboot.nb0 WITHOUT the -a option.  Below is a caption of my terminal window:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Get The name for the external PHY is LAN8720
INFO: SBMR = 0x10c63d45.
INFO:  Bootloader launched from SD.
ESDHC[1] is being activated...
SD High Density card
SD: Switched to 4 bit mode
INFO: Initialized SD Card
0x0 0x3
ATA device is not present 0x0
WARNING: OEMPlatformInit: Failed to initialize ATA device.
INFO: Loading boot configuration from SDHC
INFO: Successfully loaded boot configuration from SDHC
ERROR: LoadBootCFG: ConfigMagicNumber not correct. Expected = 0x1020304 ; Actual = 0x0.

Resetting factory default configuration...
INFO: Storing boot configuration to SDHC
INFO: Successfully stored boot configuration to SDHC
System ready!
Preparing for download...

Press [ENTER] to launch image stored in SD/MMC or [SPACE] to cancel.

Initiating image launch in 0 seconds.
Launching flash image  ...
-BLMenu .
INFO: Using device name: 'MX539730'
                                   INFO: Reading NK image to SDHC (please wait)...
INFO: Copying NK image to RAM address 0xa0200000
INFO: Read is 100% complete
INFO: Copy of NK completed successfully
Either card is not eSD2.1, or boot partition is not created yet
Download successful!  Jumping to image at 0x0 (physical 0x70200000)...



INFO:OALLogSetZones: dpCurSettings.ulZoneMask: 0x8b
BSP Clock Configuration:
    OSC         =   24000000 Hz
    PLL1        =  800000000 Hz
    PLL2        =  400000000 Hz
    PLL3        =  400000000 Hz
    PLL4        =  595000000 Hz
    LP_APM      =   24000000 Hz
    ARM         = 1000000000 Hz
    AXI_A       =  400000000 Hz
    AXI_B       =  200000000 Hz
    EMI_SLOW    =  133333333 Hz
    AHB         =  133333333 Hz
    IPG         =   66666666 Hz
    PERCLK      =    8000000 Hz
    CKIL_SYNC   =      32768 Hz
    DDR         =  400000000 Hz
    ARM_AXI     =  200000000 Hz
    IPU_HSP     =  200000000 Hz
    VPU_AXI     =  200000000 Hz
    GPU         =  200000000 Hz
    GPU2D       =  200000000 Hz
    DEBUG_APB   =  200000000 Hz
    ENFC        =   33333333 Hz
    USBOH3      =   66666666 Hz
    ESDHC1      =  100000000 Hz
    ESDHC2      =  100000000 Hz
    ESDHC3      =  100000000 Hz
    ESDHC4      =  100000000 Hz
    UART        =   24000000 Hz
    SSI1        =    6000000 Hz
    SSI2        =    6000000 Hz
    SSI3        =    6000000 Hz
    SSI_EXT1    =   24000000 Hz
    SSI_EXT2    =   19047619 Hz
    USB_PHY     =   24000000 Hz
    TVE_216_54  =  297500000 Hz
    DI0         =   50000000 Hz
    DI1         =  297500000 Hz
    VPU_RCLK    =   24000000 Hz
    SSI_LP_APM  =   24000000 Hz
    SPDIF_XTAL  =   24000000 Hz
    LDB_DIO     =  595000000 Hz
    LDB_DI1     =  595000000 Hz
    SPDIF0      =    1142857 Hz
    ESAI        =    3000000 Hz
    ESAI_HCKR   =          0 Hz
    ESAI_HCKT   =          0 Hz
    CAN         =   66666666 Hz
    FIRI        =   24000000 Hz
    CSI_MCLK1   =   25000000 Hz
    CSI_MCLK2   =   25000000 Hz
    ECSPI       =   66666666 Hz
    LPSR        =          0 Hz
    PGC         =    8333333 Hz
    ASRC        =   59500000 Hz
    IEEE_CEMX   =   40000000 Hz
    CKIH        =   22579200 Hz
    CKIH2       =          0 Hz
Windows CE Kernel for ARM (Thumb Enabled)
OAL::
        CacheGlobalInit
OEMInit:  siliconrev = 0x21
BoardID = 0xc01.
        PowerInit
        CleanBoot
PID:00400002 TID:00510002 OALIoCtlHalInitRTC(2006/1/1 12:0:0.000)
PID:00400002 TID:00510002 WARNING: SRTC was reset.
PID:00400002 TID:00850026 SSCDrv:  Driver : I2C1:, DA9052Addr : 0x48, Baud : 100 KHz
PID:00400002 TID:00850026       OTG : Load HCD
PID:00400002 TID:02910032 WARNING: possible performance issue: timeInit() not called, calling it in timeSetEvent()PID:00400002 TID:02910032 Display IOMUX setted.
PID:00400002 TID:02910032 Warning:Not pre-stored frequency for PLL4,will try to auto set PLL4!
PID:00400002 TID:02910032 Customized PLL Freq:148MHz = 48*(9+4/16)/3

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Once the board boots to this point, I never see any image on the HDMI monitor.  Any comments or suggestions are welcome.

Thanks,

Dan

Outcomes