MahadevaSwamy L

IMX53 QSB: ALSA Sound issue on target

Discussion created by MahadevaSwamy L on Oct 22, 2011
Latest reply on Oct 24, 2011 by Daiane Angolini

Hello All,

 

I am running my application in IMX 53 QSB. I am not able to hear any sound.But if play mp3 songs I am able to hear...I guess it is something wrong with my application initializing the sound. Not sure..Please help

 

My system configuration:

$ cat /proc/asound/version
Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.23.

 

In my application(.c file) the device is configured for,

playback_device = "plughw:0,0";
capture_device = "hw:1,0";

 

Speaker test shows.....

root@freescale$ /usr/bin/speaker-test

speaker-test 1.0.11rc2

Playback device is default
Stream parameters are 48000Hz, S16_LE, 1 channels
Using 16 octaves of pink noise
Rate set to 48000Hz (requested 48000Hz)
Buffer size range from 3343 to 6687
Period size range from 1671 to 1672
Periods = 4
Buffer time size 2525
To choose buffer_size = 6684
To choose period_size = 1671
was set period_size = 1671
was set buffer_size = 6687
 0 - Front Left
Time per period = 2.853633

 

I am getting following error.... Request your help. Also i have attached asound.conf

 

Regards,

Swamy

 

...starting audio service
ALSA lib dlmisc.c:259:(snd1_dlobj_cache_get) symbol _snd_pcm_plug_open is not defined inside [builtin]
Error opening PCM playback device: -6, No such device or address
Retrying..
waiting for video service to end...
video_thread_loop: started
event_thread_loop: started
ALSA lib dlmisc.c:259:(snd1_dlobj_cache_get) symbol _snd_pcm_plug_open is not defined inside [builtin]
Retrying..
Maximum nr of retries reached.. Giving up..
9.18 frames/second

Original Attachment has been moved to: 603-asound.conf

Outcomes