i.mx rt1050 DR_SET and DR_CLEAR

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

i.mx rt1050 DR_SET and DR_CLEAR

1,427 Views
christiangradl
Contributor III

Hi,

i am trying to set 2 pins from 1 port, e.g. GPIO2.31 and GPIO2.29.

One pin should be set in an irq handler, the other one in my main loop.

therefore i used the register DR_SET and DR_CLEAR.

But the pins are not set or clear in real? Both pins are always 0. Do you have any idea to that?

When i use the DR register, then the pins are set correctly.

Thanx

Labels (1)
0 Kudos
11 Replies

968 Views
christiangradl
Contributor III

Hi,

i tried the demo project "igpio_led_output". same problem here, dr_toggle does not work, LED is not blinking.

then undefined "FSL_FEATURE_IGPIO_HAS_DR_TOGGLE" => DR is then used => LED is blinking.

Do you have any idea?

0 Kudos

968 Views
Carlos_Musich
NXP Employee
NXP Employee

Hi Christian,

can you share your code in order to understand how are you configuring the GPIO?

Regards,

Carlos

0 Kudos

968 Views
christiangradl
Contributor III

Hi,

do you have already any idea, why DR_SET DR_CLEAR are not working?

As i mentioned above, the source code is from NXP, demo project "igpio_led_output"

0 Kudos

968 Views
Carlos_Musich
NXP Employee
NXP Employee

Hi Christian,

I was able to run tests with MCUXpresso10.2 + SDK2.4 + IMXRT1050-EVKB without problems.

Please let me know what tools and what versions are you using and please let me know how are you setting and clearing gpios.

Regards,

Carlos

0 Kudos

968 Views
christiangradl
Contributor III

Hi

which GPIO register does your application use?

The DR register is working, but not DR_SET, ...

0 Kudos

968 Views
Carlos_Musich
NXP Employee
NXP Employee

Hi,

I use GPIO_PortSet, GPIO_PortClear and GPIO_PortToggl which use DR_SET, DR_CLEAR and DR_TOGGLE respectively.

Please note the following table:

SDK2.3.0 + IMXRT1050-EVK works but its deprecated

SDK2.3.0 + IMXRT1050-EVKB does not work

SDK2.3.1 + IMXRT1050-EVK does not work

SDK2.3.1 + IMXRT1050-EVKB works fine

SDK2.4 + IMXRT1050-EVK does not work

SDK2.4 + IMXRT1050-EVKB works fine

0 Kudos

968 Views
christiangradl
Contributor III

Hi

i am using keil, and on my board the led does not blink.

please can you send me your output file, igpio_led_output.out, i will disassembly ir and cross check it with my output file.

Thanx

0 Kudos

968 Views
christiangradl
Contributor III

Hi

on my new board the registers are working. so i think this was a problem of the old chip revision

0 Kudos

968 Views
christiangradl
Contributor III

Hi

I am using Keil µVision MDK.

I have 4 boards, IMXRT1050-EVK and IMXRT1050-EVKB

I have tested the application ...\boards\evkbimxrt1050\driver_examples\gpio\led_output\mdk on both boards.

The application use the function "GPIO_PortToggle" for toggling the LED.

With macro "FSL_FEATURE_IGPIO_HAS_DR_TOGGLE" enabled the LED is !!! not !!! toggling, as i already mentioned.

The GPIO registers DR_SET, DR_CLEAR, DR_TOGGLE are not working correctly.

0 Kudos

968 Views
Carlos_Musich
NXP Employee
NXP Employee

Hi Christian,

What IDE are you using? IAR? MCUXpresso10.1? MCUXpresso10.2?

What board revision are you using? IMXRT1050-EVK? IMXRT1050-EVKB?

What SDK are you using? SDK2.3.0? SDK2.3.1? SDK2.4?

0 Kudos

968 Views
christiangradl
Contributor III

hi

it the demo from nxp

0 Kudos