What is the BOOTMODE of IMXRT1064 if GPIO_AD_B0_04 pin is floating

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

What is the BOOTMODE of IMXRT1064 if GPIO_AD_B0_04 pin is floating

Jump to solution
146 Views
geem-guanmian_x
Contributor II

Hi engineers,

 

IMXRT1064CVJ5B is using in our prototype.

The GPIO_AD_B0_05 pin is pulled-up but the GPIO_AD_B0_04 pin is floating in hardware.

It is noted in datasheet that there is internal 100k pull-down in GPIO_AD_B0_04 pin while reset.

My question is, what is the BOOT_MODE[1:0] in current hardware? Is it 10 (internal boot type) or not defined? Now the chip can not be boot successfully.

 

Many thanks

Guanmian Xu

0 Kudos
1 Solution
110 Views
jeremyzhou
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hi,
Thank you for your interest in NXP Semiconductor products and for the opportunity to serve you.
1) What is the BOOT_MODE[1:0] in current hardware? Is it 10 (internal boot type) or not defined?
-- I think the BOOT_MODE[1:0] should be 10.
The boot-up failure issue can be caused by other factors besides the BOOT_MODE[1:0] setting, and I'd like to suggest adding an extern pull-down resistor to the GPIO_AD_B0_04 pad to get rid of any input noise interferences.
Have a great day.
TIC

-------------------------------------------------------------------------------
Note:
- If this post answers your question, please click the "Mark Correct" button. Thank you!

 

- We are following threads for 7 weeks after the last post, later replies are ignored
Please open a new thread and refer to the closed one, if you have a related question at a later point in time.
-------------------------------------------------------------------------------

View solution in original post

0 Kudos
1 Reply
111 Views
jeremyzhou
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hi,
Thank you for your interest in NXP Semiconductor products and for the opportunity to serve you.
1) What is the BOOT_MODE[1:0] in current hardware? Is it 10 (internal boot type) or not defined?
-- I think the BOOT_MODE[1:0] should be 10.
The boot-up failure issue can be caused by other factors besides the BOOT_MODE[1:0] setting, and I'd like to suggest adding an extern pull-down resistor to the GPIO_AD_B0_04 pad to get rid of any input noise interferences.
Have a great day.
TIC

-------------------------------------------------------------------------------
Note:
- If this post answers your question, please click the "Mark Correct" button. Thank you!

 

- We are following threads for 7 weeks after the last post, later replies are ignored
Please open a new thread and refer to the closed one, if you have a related question at a later point in time.
-------------------------------------------------------------------------------

View solution in original post

0 Kudos