SLN-TLHMI-IOT Smart HMI Kit with MCU-Link Debug Probe

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

SLN-TLHMI-IOT Smart HMI Kit with MCU-Link Debug Probe

Jump to solution
727 Views
Wobaffet
Senior Contributor I

Hello,

   I am trying to create my custom GUI applications with SLN-TLHMI-IOT and I can't debug and flash my work on the kit via MSD and as guides suggest I don't have a j-link. Is it possible for me to use the MCU-Link Debug tool for flashing and debugging the kit? 

Thank you in advance!

Best Regards,

Gencay Akyuz

0 Kudos
1 Solution
717 Views
Ramon_Vega
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Dear Gencay Akyuz,

Sure, this external debugger has i.MX RT1170 as one Supported Device, I just tested to build and run successfully in a SLN-TLHMI-IOT using MCU-Link as debugger.

I hope this information help you!

related case: Re: SLN-TLHMI-IOT Smart HMI Kit Flashing - NXP Community

kind regards

Ramon.

View solution in original post

4 Replies
684 Views
Wobaffet
Senior Contributor I

Hello Ramon,

Thank you for your answer. I am trying to build and debug the coffee machine project, it builds without a problem but when I try to debug it pops up below error. I can see the bootloader log from the terminal but nothing pops up on the display.

Wobaffet_0-1674479283287.png

0 0 [BOOTLOADER_Task] 

*** BOOTLOADER v1.1.0 ***


1 0 [BOOTLOADER_Task] Jumping to main application...

2 0 [BOOTLOADER_Task] [FICA] VERSION 3

3 0 [BOOTLOADER_Task] [FICA] RT Flash Check...

4 0 [BOOTLOADER_Task] [FICA] Found Flash device!

5 0 [BOOTLOADER_Task] [FICA] Checking Image Config Area (ICA) initialization

6 0 [BOOTLOADER_Task] [FICA] Flash ICA already initialized

7 0 [BOOTLOADER_Task] [FICA] Flash ICA initialization complete

8 0 [BOOTLOADER_Task] Launching into application at 0x30100000


Starting CM4 core.

I can't also flash the device via the MSD method. Again there is nothing on the display only the backlight is powered. I tried to create a blinky project by using a built-in RGB LED at the K2 pin but it does not light the LED but I can see a variable changing from the IDE and the bootloader keeps trying to load the program at 0x30100000 address again and again in a loop which I can read from the terminal.

 My main goal is to see the applications that I created from GUI-Guider on SLN-TLHMI-IOT board. I am using an MCU-Link as a debugger, the SDK that I use is SDK_2.x.MIMXRT1170-EVK 2.13 my IDE is v11.7.0. 

Can you suggest anything to develop on this board?

Thank you in advance!

Best Regards,

Gencay

0 Kudos
681 Views
Ramon_Vega
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Dear Gencay,

Could you please help me to open a new ticket to solve this new topic, sorry for the inconvenience.

kind regards.

-Ramon. 

0 Kudos
677 Views
Wobaffet
Senior Contributor I
Hello Ramon, I've opened a new ticket. Thank you for your attention.
Regards,
Gencay
0 Kudos
718 Views
Ramon_Vega
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Dear Gencay Akyuz,

Sure, this external debugger has i.MX RT1170 as one Supported Device, I just tested to build and run successfully in a SLN-TLHMI-IOT using MCU-Link as debugger.

I hope this information help you!

related case: Re: SLN-TLHMI-IOT Smart HMI Kit Flashing - NXP Community

kind regards

Ramon.