using Freescale's sources to build an ltib image for Sabre Lite fails

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

using Freescale's sources to build an ltib image for Sabre Lite fails

3,231 Views
Contributor III

Hello everyone,

I am following i.MX 6 Q/D L3.0.35_1.1.0 GA release . I have an Element14 sabre-lite instead of one of the 3 boards that freescale offers.

I have downloaded the sources and docs and I am following the guide (found from L3.0.35_1.1.0_docs.tar.gz -> L3.0.35_1.1.0_docs -> L3.0.35_1.1.0_BSP_Documents -> SABRE_SD_User_Guide_L3.0.35_1.1.0.pdf )

I have extracted the L3.0.35_1.1.0_121218_source.tar.gz and installed LTIB running ./install.

I then move on to running

cd ltib

./ltib -m config.

However the process fails when building wget (from host_config.log)

gcc -O2 -Wall -Wno-implicit -o wget cmpt.o connect.o convert.o cookies.o ftp.o f

tp-basic.o ftp-ls.o ftp-opie.o hash.o headers.o host.o html-parse.o html-url.o h

ttp.o init.o log.o main.o gen-md5.o netrc.o progress.o rbuf.o recur.o res.o retr

.o safe-ctype.o snprintf.o gen_sslfunc.o url.o utils.o version.o  -lssl -lcrypto

-ldl

gen_sslfunc.o: In function `init_ssl':

gen_sslfunc.c:(.text+0x343): undefined reference to `SSLv2_client_method'

collect2: ld returned 1 exit status

make[1]: *** [wget] Error 1

make[1]: Leaving directory `/opt/freescale/ltib/usr/src/rpm/BUILD/wget-1.9.1/src'

make: *** [src] Error 2

error: Bad exit status from /opt/slackaloo_nfs/freescale/ltib/tmp/rpm-tmp.73496 (%build)

RPM build errors:

    Bad exit status from /opt/slackaloo_nfs/freescale/ltib/tmp/rpm-tmp.73496 (%build)

Build time for wget: 14 seconds

Failed building wget

Died at ./ltib line 1392.

traceback:

main::build_host_rpms:1392

  main::host_checks:1447

   main:554


The host is Linux mint 12.04.

I found that LTIB doesn't like ubuntu 12.04 ( ubuntu-ltib-patch.tgz ) , so I also tried removing the ltib directory, reinstalling, applying the patch and running ./ltib -m config once again. still no luck.

Anyone has seen this?

I read the LTIB "Failed building wget" undefined reference to `SSLv2_client_method' which refers to ubuntu 11.10 and imx53. So I was hoping the problem has been debuged since ubuntu 11.10....

Thank you for your help.

EDIT: actually ltib fails in other stages too. I re-deleted everything, re-extractred from the archive, patched again for ubuntu 12.04, and now it fails at

Processing: libtool

=====================

Processing: lkc

=================

Build path taken because: no prebuilt rpm,

Testing network connectivity

OK GPP:

Try lkc-1.4-lib.patch.md5 from the GPP

http://bitshrine.org/gpp//lkc-1.4-lib.patch.md5:

2013-05-09 17:35:38 ERROR 404: Not Found.

Try lkc-1.4-lib.patch from the GPP

http://bitshrine.org/gpp//lkc-1.4-lib.patch:

2013-05-09 17:35:38 ERROR 404: Not Found.

Can't get: lkc-1.4-lib.patch at ./ltib line 802.

Died at ./ltib line 1392.

traceback:

main::build_host_rpms:1392

  main::host_checks:1447

   main:554



Labels (2)
Tags (4)
0 Kudos
5 Replies

39 Views
Specialist I
0 Kudos

39 Views
Contributor III

Hi leonardo,

I am not sure how to go about downloading-building-install openssl in ubuntu without breaking other things as well (as I won;t be following the apt-get/synaptics way).

I did however, changed the wget.spec and added --without-ssl option to ./configure

so the ltib process continued.

However, the process halted again as it was missing some header file.

mtd-ultils missed consecutively the following files  lzo1x.h &    uuid.h

using apt-file find <missing header file> I was able to go find the corresponding library I had to install.

namely: liblzo2-dev and uuid-dev

wouldn't compile missing a liblzo-dev (can't recall the exact name of the header file now).

using apt-file find <missing header file> I was able to go find the corresponding library I had to install.

The process halted again at package elftosb, missing types.h

this one seems a little trickier to identify from the available:

nass@karavida:/opt/freescale/ltib$ apt-file find types.h | grep sys/types.h

dietlibc-dev: /usr/include/diet/sys/types.h

elks-libc: /usr/lib/bcc/include/sys/types.h

frama-c-base: /usr/share/frama-c/libc/sys/types.h

libc6-dev: /usr/include/x86_64-linux-gnu/sys/types.h

libc6-dev-armel-cross: /usr/arm-linux-gnueabi/include/sys/types.h

libc6-dev-armhf-cross: /usr/arm-linux-gnueabihf/include/sys/types.h

libc6-dev-i386: /usr/include/sys/types.h

libinsighttoolkit3-dev: /usr/include/InsightToolkit/Utilities/vxl/vcl/vcl_sys/types.h

libklibc-dev: /usr/lib/klibc/include/sys/types.h

libnewlib-dev: /usr/lib/newlib/x86_64-linux-gnu/include/sys/types.h

libpt-1.10.10-dev: /usr/include/ptlib/wince/sys/types.h

libvxl1-dev: /usr/include/vxl/vcl/vcl_sys/types.h

lsb-build-base3: /usr/include/lsb3/sys/types.h

mingw-w64-dev: /usr/i686-w64-mingw32/include/sys/types.h

mingw-w64-dev: /usr/x86_64-w64-mingw32/include/sys/types.h

mingw32-runtime: /usr/i586-mingw32msvc/include/sys/types.h

msp430-libc: /usr/msp430/include/sys/types.h

syslinux-common: /usr/lib/syslinux/com32/include/sys/types.h

wine1.4-dev: /usr/include/wine/msvcrt/sys/types.h

z88dk-data: /usr/share/z88dk/include/sys/types.h


any ideas?

0 Kudos

39 Views
Specialist I

Hi Nass,no idea what is going on. have you considered Yocto? In case you can change the builder, please give it a try and check if the pkgs you need are already installed.

Leo

0 Kudos

39 Views
Contributor III

Hi Leonardo,

I will definitely try Yocto as well, meanwhile I am fighting the battle with LTIB a little longer.

after all the problems with missing libraries were omission on my part to "apt-get install" all the necessary devel .deb packages. I rechecked freescale's "setting up LTIB on host" and fixed that.

kernel built without a problem but I am stuck again :

+ cp -a /opt/freescale/usr/local/gcc-4.6.2-glibc-2.13-linaro-multilib-2011.12/fsl-linaro-toolchain//include/c++ /opt/slackaloo_nfs/freescale/ltib/tmp/base_libs//opt/freescale/rootfs/arm/usr/include

cp: cannot stat `/opt/freescale/usr/local/gcc-4.6.2-glibc-2.13-linaro-multilib-2011.12/fsl-linaro-toolchain//include/c++': No such file or directory

error: Bad exit status from /opt/slackaloo_nfs/freescale/ltib/tmp/rpm-tmp.82206 (%install)

RPM build errors:

    Bad exit status from /opt/slackaloo_nfs/freescale/ltib/tmp/rpm-tmp.82206 (%install)

Build time for base_libs: 0 seconds

Failed building base_libs

f_buildrpms() returned an error, exiting

traceback:

main:572

Started: Mon May 13 18:28:37 2013

Ended:   Mon May 13 18:28:38 2013

Elapsed: 1 seconds

These packages failed to build:

base_libs

Build Failed

Exiting on error or interrupt


There is indeed nothing in this folder.. since this is under the toolchains dir tree I am wondering if something should indeed be there and , if not, why is there a reference there from the LTIB build script....

0 Kudos

39 Views
Contributor I

Nass,

Are you still looking for a solution, or have you solved this (or moved to Yocto). I had to jump through several hoops, but I have been able to build LTIB on Xubuntu 12.04/32 desktop for two different iMX6 boards (including Sabre Lite). Let me know if you are still looking for solutions.

Lance

0 Kudos