imxul6 sai2 i2s

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

imxul6 sai2 i2s

744 Views
ricardoferreira
Contributor II

Hi,

For a custom board I need to change the default pins for the audio. In the device tree of the evaluation board, the sai2 is used and is configured like:

pinctrl_sai2: sai2grp {

            fsl,pins = <

                MX6UL_PAD_JTAG_TDI__SAI2_TX_BCLK    0x17088

                MX6UL_PAD_JTAG_TDO__SAI2_TX_SYNC    0x17088

                MX6UL_PAD_JTAG_TRST_B__SAI2_TX_DATA    0x11088

                MX6UL_PAD_JTAG_TCK__SAI2_RX_DATA    0x11088

                MX6UL_PAD_JTAG_TMS__SAI2_MCLK        0x17088

                MX6UL_PAD_SNVS_TAMPER4__GPIO5_IO04    0x17059

            >;

        };

One option would be used the following conf:

pinctrl_sai2: sai2grp {

            fsl,pins = <

                MX6UL_PAD_SD1_DATA1__SAI2_TX_BCLK    0x17088

                MX6UL_PAD_SD1_DATA0__SAI2_TX_SYNC    0x17088

                MX6UL_PAD_SD1_DATA3__SAI2_TX_DATA    0x11088

                MX6UL_PAD_SD1_DATA2__SAI2_RX_DATA    0x11088

                MX6UL_PAD_JTAG_TMS__SAI2_MCLK        0x17088

                MX6UL_PAD_SNVS_TAMPER4__GPIO5_IO04    0x17059

            >;

        };

I disabled the usdhc1that was using the SD1 pins for this and in the evaluation board I sold these pins to the Jtag connector.

When I do the aplay I see no signals in any of the pins.

I also tried to use the SAI1 with the following configuration:

pinctrl_sai1: sai1grp {

            fsl,pins = <

                MX6UL_PAD_CSI_DATA05__SAI1_TX_BCLK    0x17088

                MX6UL_PAD_CSI_DATA04__SAI1_TX_SYNC    0x17088

                MX6UL_PAD_CSI_DATA07__SAI1_TX_DATA    0x11088

                MX6UL_PAD_CSI_DATA06__SAI1_RX_DATA    0x11088

                MX6UL_PAD_CSI_DATA01__SAI1_MCLK     0x17088

                MX6UL_PAD_CSI_PIXCLK__GPIO4_IO18    0x17059

            >;

        };

Again, No output in any of the pins. Any one experienced any problem like this?

Thanks a lot for the help.

Labels (1)
0 Kudos
1 Reply

220 Views
igorpadykov
NXP TechSupport
NXP TechSupport

HI Ricardo

had you connected base board with wm8960, one can

check what codecs are available with : aplay l

Also one can try to disable SD1 in uboot.

Best regards

igor

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Note: If this post answers your question, please click the Correct Answer button. Thank you!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0 Kudos