imx7d not booting upimx

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

imx7d not booting upimx

Jump to solution
66 Views
Contributor III

hello all,

we  are working with custom board based on imx7d,

our board is not booting up as our board have same basic interfaces like SD card in MMC0 interface and uart is also same initially we got two boards,

one board is working and other is not ,

in working board we have done DDR calibration using ddr stress tool with the help of excel sheet and it was successful and board was booting up also but with second board we were not able to boot with same configuration then we tried to do DDR calibration app is hanging with all buttons grayed out.

we probed and saw that sd card access is happening but nothing is coming in terminal.

can you tell us what may be the issue.

Labels (1)
Tags (2)
0 Kudos
1 Solution
8 Views
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hi Flaby

reason for hanging DDR calibration app may be harwdare issues:

poor soldering, one can try to resolder chip. Also recommended to recheck

hardware using Hardware Development Guide for i.MX7Dual and 7Solo Applications Processors

Best regards
igor
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note: If this post answers your question, please click the Correct Answer button. Thank you!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

View solution in original post

0 Kudos
2 Replies
9 Views
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hi Flaby

reason for hanging DDR calibration app may be harwdare issues:

poor soldering, one can try to resolder chip. Also recommended to recheck

hardware using Hardware Development Guide for i.MX7Dual and 7Solo Applications Processors

Best regards
igor
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note: If this post answers your question, please click the Correct Answer button. Thank you!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

View solution in original post

0 Kudos
8 Views
Contributor III

hi igorpadykov,

thank for your reply, actually it is hardware problem they replaced one inductor and board is working now.

thank you.

0 Kudos