bitbake error related to armv7l

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

bitbake error related to armv7l

3,975 Views
masa_yamamoto
Contributor II

Hi,

I'm trying to build an image with "bitbake fsl-image-gui" and get the following Error messages.  I'm using "Ubuntu-16.04"  Do you have any clue?

ERROR: Unable to determine endianness for architecture 'armv7l'

ERROR: Please add your architecture to siteinfo.bbclass

ERROR: Failed to parse recipe: ~/fsl-release-bsp/sources/meta-fsl-bsp-release/imx/meta-bsp/recipes-graphics/wayland/wayland_1.9.0.bb

Thanks!

Labels (2)
0 Kudos
6 Replies

2,054 Views
pranavmadhu
Contributor IV

Hi,

Please check whether the machine "armv7l" is present in meta-fsl-arm/conf/machine/. You can build images for machines present in this directory.

Pranav

0 Kudos

2,054 Views
masa_yamamoto
Contributor II

Hi Pranav,

Thank you for your comment.  I only see imx*.conf in meta-fsl-arm/conf/machine/.  No "armv7l" keyword found with grep in the directory.  I used MACHINE='imx6qsabreauto' during building configuration.  As I googled, there was some message that bitbake may not work for compiling arm OS using arm CPU is that right?  I'm using arm CPU for compiling.

Masa

0 Kudos

2,054 Views
pranavmadhu
Contributor IV

Hi,

The configuration file for yocto bitbake is build/conf/local.conf

Read the section 6.2.2 in the link below

Yocto Project Reference Manual

Pranav

0 Kudos

2,054 Views
masa_yamamoto
Contributor II

Hi,

I see build/conf/local.conf as well as the section 6.2.2.

I attach the contents of the local.conf file.  Does is clarify the ERRORs?

MACHINE ??= 'imx6qsabreauto'
DISTRO ?= 'fsl-imx-x11'
PACKAGE_CLASSES ?= "package_rpm"
EXTRA_IMAGE_FEATURES = "debug-tweaks"
USER_CLASSES ?= "buildstats image-mklibs"
PATCHRESOLVE = "noop"
BB_DISKMON_DIRS = "\
    STOPTASKS,${TMPDIR},1G,100K \
    STOPTASKS,${DL_DIR},1G,100K \
    STOPTASKS,${SSTATE_DIR},1G,100K \
    STOPTASKS,/tmp,100M,100K \
    ABORT,${TMPDIR},100M,1K \
    ABORT,${DL_DIR},100M,1K \
    ABORT,${SSTATE_DIR},100M,1K \
    ABORT,/tmp,10M,1K"
PACKAGECONFIG_append_pn-qemu-native = " sdl"
PACKAGECONFIG_append_pn-nativesdk-qemu = " sdl"
ASSUME_PROVIDED += "libsdl-native"
CONF_VERSION = "1"

DL_DIR ?= "${BSPDIR}/downloads/"
ACCEPT_FSL_EULA = "1"

Masa

0 Kudos

2,054 Views
pranavmadhu
Contributor IV

Hi Masa,

look on build/conf/local.conf.sample too. In this file you can see

MACHINE ??= "qemux86" (at about 58th line) comment this line and add

MACHINE ??= "qemuarm"

I'm not sure about the success of this attempt, I've used only x86 machine for compiling sdk.

0 Kudos

2,054 Views
masa_yamamoto
Contributor II

Hi Pranav,

Thank you for your support.  I tried changing MACHINE ??= "qemuarm" in the local.conf.sample, but it didn't resolve the problem.  I have just tries bitabake on x86 machine and no ERROR!  I suspect there is some bug related to using ARM CPU for crosscompiling.  I'll use x86 from now for workaround.

Masa

0 Kudos