UUU is stuck on fastboot, on imx8mq EVK board

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

UUU is stuck on fastboot, on imx8mq EVK board

Jump to solution
288 Views
thomasnam
Contributor II

Hi,

I am using imx8mq_evk to develop product and I execute UUU to flash images but it's can't finish.

The log is shown below

How can I fix this to complete flashing images?

 

UUU terminal

 

 

U:\sdk\fsl-imx-5.4.70\build-imx8mqevk-wayland-multilib\imx8_images\L5.4.70-2.3.0_images_MX8MQEVK> uuu -v -b sd_all imx-boot-imx8mqevk-sd.bin-flash_evk imx-image-full-imx8mqevk.wic
uuu (Universal Update Utility) for nxp imx chips -- libuuu_1.4.72-0-g8e9e189

Build in config:
        Pctl     Chip            Vid     Pid     BcdVersion
        ==================================================
        SDPS:    MX8QXP          0x1fc9  0x012f  [0x0002..0xffff]
        SDPS:    MX8QM           0x1fc9  0x0129  [0x0002..0xffff]
        SDPS:    MX8DXL          0x1fc9  0x0147
        SDPS:    MX28            0x15a2  0x004f
        SDPS:    MX815           0x1fc9  0x013e
        SDPS:    MX865           0x1fc9  0x0146
        SDP:     MX7D            0x15a2  0x0076
        SDP:     MX6Q            0x15a2  0x0054
        SDP:     MX6D            0x15a2  0x0061
        SDP:     MX6SL           0x15a2  0x0063
        SDP:     MX6SX           0x15a2  0x0071
        SDP:     MX6UL           0x15a2  0x007d
        SDP:     MX6ULL          0x15a2  0x0080
        SDP:     MX6SLL          0x1fc9  0x0128
        SDP:     MX7ULP          0x1fc9  0x0126
        SDP:     MXRT106X        0x1fc9  0x0135
        SDP:     MX8MM           0x1fc9  0x0134
        SDP:     MX8MQ           0x1fc9  0x012b
        SDPU:    SPL             0x0525  0xb4a4  [0x0000..0x04ff]
        SDPV:    SPL1            0x0525  0xb4a4  [0x0500..0x9998]
        SDPU:    SPL             0x0525  0xb4a4  [0x9999..0x9999]
        SDPU:    SPL             0x3016  0x1001  [0x0000..0x04ff]
        SDPV:    SPL1            0x3016  0x1001  [0x0500..0x9998]
        FBK:                     0x066f  0x9afe
        FBK:                     0x066f  0x9bff
        FB:                      0x0525  0xa4a5
        FB:                      0x18d1  0x0d02
        FB:                      0x3016  0x0001

Run built-in script:

uuu_version 1.2.39

# This command will be run when i.MX6/7 i.MX8MM, i.MX8MQ
SDP: boot -f imx-boot-imx8mqevk-sd.bin-flash_evk

# This command will be run when ROM support stream mode
# i.MX8QXP, i.MX8QM
SDPS: boot -f imx-boot-imx8mqevk-sd.bin-flash_evk

# These commands will be run when use SPL and will be skipped if no spl
# SDPU will be deprecated. please use SDPV instead of SDPU
# {
SDPU: delay 1000
SDPU: write -f imx-boot-imx8mqevk-sd.bin-flash_evk -offset 0x57c00
SDPU: jump
# }

# These commands will be run when use SPL and will be skipped if no spl
# if (SPL support SDPV)
# {
SDPV: delay 1000
SDPV: write -f imx-boot-imx8mqevk-sd.bin-flash_evk -skipspl
SDPV: jump
# }

FB: ucmd setenv fastboot_dev mmc
FB: ucmd setenv mmcdev ${sd_dev}
FB: ucmd mmc dev ${sd_dev}
FB: flash -raw2sparse all imx-image-full-imx8mqevk.wic
FB: flash bootloader imx-boot-imx8mqevk-sd.bin-flash_evk
FB: done


Wait for Known USB Device Appear...
New USB Device Attached at 1:41
1:41>Start Cmd:SDP: boot -f imx-boot-imx8mqevk-sd.bin-flash_evk
6400%1:41>Okay (0.585s)
New USB Device Attached at 1:41
1:41>Start Cmd:SDPV: delay 1000
1:41>Okay (1.004s)
1:41>Start Cmd:SDPV: write -f imx-boot-imx8mqevk-sd.bin-flash_evk -skipspl
99%1:41>Okay (4.644s)
1:41>Start Cmd:SDPV: jump
6400%1:41>Okay (0.325s)

 

 

 And no more progress.

 

Target terminal

 

 

Boot SPL 2020.04-5.4.70-2.3.0+ge42dee801e (Dec 04 2020 - 00:27:39 +0000)
PMIC:  PFUZE100 ID=0x10
DDRINFO: start DRAM init
DDRINFO: DRAM rate 3200MTS
DDRINFO:ddrphy calibration done
DDRINFO: ddrmix config done
Normal Boot
Trying to boot from USB SDP
SDP: initialize...
SDP: handle requests...
Downloading file of size 3030512 to 0x40400000... done
Jumping to header at 0x40400000
Header Tag is not an IMX image
Found header at 0x4040bfa0


U-Boot 2020.04-5.4.70-2.3.0+ge42dee801e (Dec 04 2020 - 00:27:39 +0000)

CPU:   i.MX8MQ rev2.1 1500 MHz (running at 1000 MHz)
CPU:   Commercial temperature grade (0C to 95C) at 57C
Reset cause: POR
Model: NXP i.MX8MQ EVK
DRAM:  3 GiB
TCPC:  Vendor ID [0x1fc9], Product ID [0x5110], Addr [I2C0 0x50]
MMC:   FSL_SDHC: 0, FSL_SDHC: 1
Loading Environment from MMC... Run CMD11 1.8V switch
OK
[*]-Video Link 0imx8m_hdmi_probe
cdn_api_checkalive: keep-alive counter did not increment for 10us...
HDMI enable failed, ret -1!
 (1280 x 720)
        [0] display-controller@32e00000, video
        [1] hdmi@32c00000, display
In:    serial
Out:   serial
Err:   serial

 BuildInfo:
  - ATF f1d7187
  - U-Boot 2020.04-5.4.70-2.3.0+ge42dee801e

Run CMD11 1.8V switch
switch to partitions #0, OK
mmc1 is current device
Detect USB boot. Will enter fastboot mode!
Net:   
Warning: ethernet@30be0000 using MAC address from ROM
eth0: ethernet@30be0000
Fastboot: Normal
Boot from USB for mfgtools
*** Warning - Use default environment for                                mfgtools
, using default environment

Run bootcmd_mfg: run mfgtool_args;if iminfo ${initrd_addr}; then if test ${tee} = yes; then bootm ${tee_addr} ${initrd_addr} ${fdt_addr}; else booti ${loadaddr} ${initrd_addr} ${fdt_addr}; fi; else echo "Run fastboot ..."; fastboot 0; fi;
Hit any key to stop autoboot:  0 

## Checking Image at 43800000 ...
Unknown image format!
Run fastboot ...

 

 

  And no more progress.

 

Please guide me.

Thanks.

Tags (3)
0 Kudos
1 Solution
276 Views
thomasnam
Contributor II

This problem is cleared by retrying after disconnecting all cables with EVK board and power cycle my PC.

I guess USB Type-C connection was unstable.

View solution in original post

0 Kudos
1 Reply
277 Views
thomasnam
Contributor II

This problem is cleared by retrying after disconnecting all cables with EVK board and power cycle my PC.

I guess USB Type-C connection was unstable.

View solution in original post

0 Kudos