Issue with second display on I.MX6Q Sabre-SD board

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Issue with second display on I.MX6Q Sabre-SD board

131 Views
VishalMore
Contributor I

Hi NXP team,

We are trying to bring 2 display on HDMI & LVDS1 ports(HannStar LVDS panel) of I.MX6Q Sabre-SD board. HDMI display is OK. But screen is not displayed correctly on LVDS1 display. Please check attached display images. Below are the details of environment. Requesting to help here.

root@imx6qsabresd:~# uname -a
Linux imx6qsabresd 6.1.22+g66e442bc7fdc #1 SMP PREEMPT Mon Jun 12 12:31:27 UTC 2023 armv7l GNU/Linux

Case 1: HDMI display is OK and LVDS1 display is not OK

1. Kernel argument set in U-boot:

=> setenv mmcargs 'setenv bootargs console=${console},${baudrate} ${smp} root=${mmcroot} video=mxcfb0:dev=hdmi,1920x1080M@60,if=RGB24 video=mxcfb2:dev=ldb,if=RGB666'

2. Command used to run weston on both display ports:

weston --backend=fbdev-backend.so --device=/dev/fb0,/dev/fb2 --config=/etc/xdg/weston/weston.ini --use-g2d=1 --log=/run/user/0/weston.log --modules=systemd-notify.so --tty=1&

=======================

Case 2: LVDS1 display is OK and HDMI display is not OK

But, if we change Kernel argument as per below in U-boot then this time LVDS1 display is OK but HDMI is not display correctly .

1. Kernel argument set in U-boot:

setenv mmcargs 'setenv bootargs console=${console},${baudrate} ${smp} root=${mmcroot} video=mxcfb0:dev=ldb,if=RGB666 video=mxcfb2:dev=hdmi,1920x1080M@60,if=RGB24'

2. Command used to run weston on both display ports:

weston --backend=fbdev-backend.so --device=/dev/fb0,/dev/fb2 --config=/etc/xdg/weston/weston.ini --use-g2d=1 --log=/run/user/0/weston.log --modules=systemd-notify.so --tty=1&

Thanks.

Labels (1)
0 Kudos
1 Reply

117 Views
Bio_TICFSL
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hello,

I guess you are not giving enough bandwidth to imx6 to work with them, In general with HDMI at 720p and LVDS. or change your RAM

 

Regards

0 Kudos