Imx6 sabresd board unable to boot after we provide boot arguments

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Imx6 sabresd board unable to boot after we provide boot arguments

174 Views
deepakkalalband
Contributor II

Dear All,

I have flashed Android image 5.1.1 image onto SD card and have to pass boot arguments such as

U-Boot > setenv bootcmd boota mmc2

U-Boot > setenv bootargs console=ttymxc0,115200 init=/init video=mxcfb0:dev=ldb,bpp=32

video=mxcfb1:off video=mxcfb2:off video=mxcfb3:off vmalloc=256M androidboot.console=ttymxc0

consoleblank=0 androidboot.hardware=freescale cma=384M

U-Boot > saveenv

once we pass the above arguments and insert the SD card onto the board, SABRESD board is unable to bootup.

Our main objective is to enable Murata BT-Wifi module, inorder to do that we have to pass the above arguments and also we are unable to Root the sabresd board( we are trying to flash prebuilt images from NXP website)

0 Kudos
2 Replies

62 Views
surajk
Contributor I

Hi Deepak,

     The  problem is that boot arguments are not passed properly ,enable the linewrap in minicom (Ctrl +A + W) and try typing the entire boot arguments instead copy paste.

0 Kudos

62 Views
gusarambula
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hello Deepak Kalalbandi,

Did you flash the SD card using the Manufacturing Tools? If so please make sure that you used the images on the SD folder and try booting from it prior to setting up any environment variables just to make sure that the flashing itself it’s not the problem.

You wrote as if you were passing the arguments before inserting the SD card into the board. Haven’t you used a terminal to access u-boot and pass the arguments?

Regards,

0 Kudos