IMX6UL ECSPI1 Probed but not apearing on /dev/

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

IMX6UL ECSPI1 Probed but not apearing on /dev/

209 Views
Contributor II

i put this code on .dts file. and in dmesg its giving (spi_imx 2008000.ecspi: probed)

but i can't find it in /dev/

pinctrl_ecspi1: ecspi1grp {
fsl,pins = <
MX6UL_PAD_CSI_DATA04__ECSPI1_SCLK 0x1b088
MX6UL_PAD_CSI_DATA05__ECSPI1_SS0 0x1b088
MX6UL_PAD_CSI_DATA06__ECSPI1_MOSI 0x1b088
MX6UL_PAD_CSI_DATA07__ECSPI1_MISO 0x1b088
>;
};


&ecspi1 {
fsl,spi-num-chipselects = <1>;
pinctrl-names = "default";
pinctrl-0 = <&pinctrl_ecspi1>;
status = "okay";
spidev@0x00 {
compatible = "spidev";
spi-max-frequency = <20000000>;
reg = <0>;
};

};

can someone suggest me where is an issue? and how to figure it out?

Labels (1)
Tags (2)
0 Kudos
2 Replies

96 Views
Contributor II

thanks brother,

Actually, i enabled spidev in kernel config manually but while compiling through bitbake it replaces the config with default. 
i solved it buy editing config using bitbake 

0 Kudos

96 Views
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hi syed

one can check if MX6UL_PAD_CSI_DATA* pads are not used in camera pinctrl_csi1: csi1grp

and look at suggestions on

Using SPI (&amp;ecspi1) on iMX6ULL-EVK 

Best regards
igor
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note: If this post answers your question, please click the Correct Answer button. Thank you!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0 Kudos