IMX 53 Quick start board: ERROR: can't get kernel image!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

IMX 53 Quick start board: ERROR: can't get kernel image!

1,361 Views
Swamy
Contributor III

Hello All,

I am facing below issue when booting from SDCARD, please help.

 

Regards,

Swamy

 

U-Boot 2009.08 (Sep 13 2011 - 21:11:27)

CPU:   Freescale i.MX53 family 2.0V at 1000 MHz
mx53 pll1: 1000MHz
mx53 pll2: 400MHz
mx53 pll3: 216MHz
mx53 pll4: 455MHz
ipg clock     : 66666666Hz
ipg per clock : 33333333Hz
uart clock    : 21600000Hz
cspi clock    : 54000000Hz
ahb clock     : 133333333Hz
axi_a clock   : 400000000Hz
axi_b clock   : 200000000Hz
emi_slow clock: 133333333Hz
ddr clock     : 400000000Hz
esdhc1 clock  : 80000000Hz
esdhc2 clock  : 80000000Hz
esdhc3 clock  : 80000000Hz
esdhc4 clock  : 80000000Hz
nfc clock     : 26666666Hz
Board: MX53-LOCO 1.0
Boot Reason: [POR]
Boot Device: SD
I2C:   ready
DRAM:   1 GB
MMC:   FSL_ESDHC: 0, FSL_ESDHC: 1
*** Warning - bad CRC or MMC, using default environment

In:    serial
Out:   serial
Err:   serial
Net:   got MAC address from IIM: 00:04:9f:01:c7:12
FEC0 [PRIME]
Hit any key to stop autoboot:  0
FEC: enable RMII gasket
PHY indentify @ 0x0 = 0x0007c0f1
*** ERROR: `serverip' not set
Wrong Image Format for bootm command
ERROR: can't get kernel image!
MX53-LOCO U-Boot >

Labels (1)
0 Kudos
3 Replies

53 Views
Swamy
Contributor III

Printenv output: I followed i.MX53_START_Linux_BSP_UserGuide.pdf guide

 

MX53-LOCO U-Boot > printenv
bootdelay=3
baudrate=115200
loadaddr=0x70800000
netdev=eth0
ethprime=FEC0
uboot=u-boot.bin
kernel=uImage
nfsroot=/opt/eldk/arm
bootargs_nfs=setenv bootargs ${bootargs} root=/dev/nfs ip=dhcp nfsroot=${serveri
p}:${nfsroot},v3,tcp
bootcmd_net=run bootargs_base bootargs_nfs; tftpboot ${loadaddr} ${kernel}; boot
m
ethact=FEC0
bootargs_base=setenv bootargs console=ttymxc0,115200
bootargs_mmc=setenv bootargs ${bootargs}root=/dev/mmcblk0p1 rootwait rw video=mx
cdi1fb:BGR24,XGA di1_primary tve
bootcmd_mmc=run bootargs_base bootargs_mmc;mmc read 0${loadaddr} 0x800 0x1800;bo
otm
bootcmd=run bootcmd_mmc
stdin=serial
stdout=serial
stderr=serial
bootargs=console=ttymxc0,115200root=/dev/mmcblk0p1 rootwait rw video=mxcdi1fb:BG
R24,XGA di1_primary tve

Environment size: 741/131068 bytes
MX53-LOCO U-Boot >

0 Kudos

53 Views
swaraj
Contributor II

uImage is not built properly if that was okthen  I hope u dint flash MMC well, follow the document for creating partitions and loading uImage to MMC. Set all commands in uboot well as provided in document.

an other alternative if u find problem with MMC is use tftpboot in uboot. But make sure u set serverip, ipaddr , nfs path in uboot and in PC u need to edit /etc/exports file with /tftpboot path to load uImage from uboot using tftp and mount rootfs using nfs.

0 Kudos

53 Views
VladanJovanovic
NXP Employee
NXP Employee

What does 'printenv' show in u-boot?

 

Looks like you just flashed u-boot to SD card and it's using the default environment (*** Warning - bad CRC or MMC, using default environment), and it tries to load via network (hence, reports error that serverip is not set).

 

I suggest to read Linux User Guide on how to set up u-boot to load from SD card.

0 Kudos