How to configure sw4 default voltage to custom voltage?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

How to configure sw4 default voltage to custom voltage?

118 Views
Contributor II

Hi,

As I can configure minimum and maximum voltage range in the imx6sx-sdb-m4.dts file. but how to configure sw4 default voltage to custom voltage in imx6sx.

Labels (1)
Tags (2)
0 Kudos
7 Replies

10 Views
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hi Nilesh

one can try to set necessary voltages in uboot function power_init_board()

mx6sxsabresd.c\mx6sxsabresd\freescale\board - uboot-imx - i.MX U-Boot 

Best regards
igor
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note: If this post answers your question, please click the Correct Answer button. Thank you!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 Views
Contributor II

Hi igor,

Thanks for reply.

Now as per your suggestion I able to change the voltage in sw4 but I need high voltage range.

Here, SW4 [ 6:0],

6th bit is for voltage range.(Default value of 6th bit is 0)

  0 - lower voltage range

  1- Higher voltage range

6th bit is read only OR OTP.

So I need to set that 6th bit to 1.

Is there any way to change that bit.?

Thanks,

Nilesh Patel

0 Kudos

10 Views
Senior Contributor I

igorpadykov‌:

We are using PF0100 version F6.

Screenshot from 2020-02-12 20-12-48.png

we are able to configure sw2 well.

But we are not able to change sw4 from 1.8v to 3.3v. Here, we are able to change sw4 from 1.8v to 1.65v.

But only 3.3v is not working. 

but as per datasheet,

clipboard-image (1).png

Query#1:

1) How to change OTP or TBB configurations and change read-only bit#6?

 

Thanks

Rakesh

0 Kudos

10 Views
NXP TechSupport
NXP TechSupport
0 Kudos

10 Views
Senior Contributor I

Hi igorpadykov‌:

Thanks for your reply.

I have tried to change SW4 OTP register(0xB8)(Decimal = 184) from uboot code but I am facing below error:

<reg num> = 184 is invalid. Should be less than 127
DEBUG: SW4 reg Before value = 0x(44)
<reg num> = 184 is invalid. Should be less than 127
<reg num> = 184 is invalid. Should be less than 127
DEBUG: SW4 reg After value = 0x(72)

And Sw4 voltage is not getting reflected(Default 1.79v is coming).

Note: Here value 0x72 is for 3.3v

Query:

1) Am I missing anything in uboot?

2) Do i need to handle both Sw4 registers?

          OTP SW4 VOLT = 0xB8 and PFUZE100_SW4VOL = 0x4a

Thanks

Rakesh

0 Kudos

10 Views
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hi Rakesh

one can also look at sect.6.4.4.5.1SW4 setup and control registers

MMPF0100, 14 Channel Configurable Power Management Integrated Circuit - Data Sheet

Best regards
igor
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note: If this post answers your question, please click the Correct Answer button. Thank you!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0 Kudos

10 Views
Senior Contributor I

igorpadykov‌:

Thanks for your support. With above guide steps, we are able to change SW4.

Rakesh

0 Kudos