Ethernet chip KSZ8081RNB not working with i.MX6UL

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Ethernet chip KSZ8081RNB not working with i.MX6UL

414 Views
surendrajadhav
Contributor IV

Hi,

We are trying to configure the KSZ8081RNB ethernet chip over management signals MDC and MDIO.

Clock quality is similar to evaluation board, however when CPU is trying to read the address, each time PHY chip is returning different address. This is not happening in Evaluation board. Clock frequency 2.35MHz.

Can anyone help us on this issue.

Regards,

Surendra

Labels (1)
0 Kudos
5 Replies

171 Views
surendrajadhav
Contributor IV

Here I want to add pne more thing that EVK board has used external 1.8V to drive reference power pin of PHY.Enet.PNG

However we have not used external one.

Will it make any impact.

Regards,

Surendra.

0 Kudos

171 Views
ramyaravichandr
Contributor I

Hi Surendra,

I feel the external pin is for powering up of the chip, if so, the device tree will have the entry of the pin doing so.

In your present case, have you taken care of the pin settings in Device tree?

It will be more helpful, if you could attach both the device tree files here.

Thanks,

Ramya

0 Kudos

171 Views
surendrajadhav
Contributor IV

Hi Ramya,

However datasheet mantions that this reference pin must not be powered. Still EVK has connected it.

What do you mean by by device tree?

Do you see some other issue by which we are not getting proper data on MDIO pin.+

Regards,

Surendra

0 Kudos

171 Views
surendrajadhav
Contributor IV

Hi,

We are testing ethernet in uBoot. We are not doing in Kernel.

pinmux.PNG

Above fig. explains the pin muxing of Ethenet signals.

Regards,

Surendra

0 Kudos

171 Views
ramyaravichandr
Contributor I

Hi Surendra,

Could you please tell me the uboot version, you are working with?

Also, which datasheet mentioned the pin should not be connected?

Thanks,

Ramya

www.blackpeppertech.com

0 Kudos