ECSPI1 on imx6q

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ECSPI1 on imx6q

496 Views
dabrain
Contributor I

Dear all,

I'm trying to activate cspi1 on gpio 4-6 and 4-7 for sabre sd.

So i had in my board file :

MX6Q_PAD_KEY_COL0__ECSPI1_SCLK,
MX6Q_PAD_KEY_ROW0__ECSPI1_MOSI,
MX6Q_PAD_KEY_ROW1__GPIO_4_9,

But after the boot my line MOSI is high, if i understand well it should be low. In addition to this when i ask for a spi_write i dont see any signal on either SCLK or MOSI.

The only thing working is the Chip select.

I have to precise that i initialize also CSPI3 in my code but i dont have a way to test it.

Please help me to understand how do i have to setup my spi1 lines.

Labels (3)
Tags (2)
0 Kudos
4 Replies

282 Views
dabrain
Contributor I

After some investigation, i discovered that SPI was workin but in opposition to all SPI chronograms i saw, MOSI line is up by default.

#define SPI_IMX2_3_CONFIG_DATA_CTL ( 0xf << 16)

We can add this to the driver spi_imx in order to put MOSI line to low by default.

Hope it can help someone

0 Kudos

282 Views
LeonardoSandova
Specialist I

I am not an expert on this area, but every time I need to check some register configuration, I usually look at the iMX6 Platform SDK. There is a test for validating eCSP in Master mode. Look for it on the freescale.com site.

0 Kudos

282 Views
dabrain
Contributor I

Thank you for you answer but i dont know how to search for information in this package.

Do you have any hint for my problem ?

0 Kudos

282 Views
LeonardoSandova
Specialist I

Sorry, no hint.

0 Kudos