Can't build fw_printenv for imx6ull

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Can't build fw_printenv for imx6ull

532 Views
yuce_kurum
Contributor II

Hello,

I am trying to add fw_printenv and fw_setenv to my yocto build. I have added "u-boot-fw-utils" to IMAGE_INSTALL_append but it causes an error. Error messages are below.

I have tried to create the .config file manually inside of the uboot devshell using "make menuconfig" but it did not help.

Am i doing something wrong? Has anyone successfully built "u-boot-fw-utils" for imx6ull?

Best regards.

Yuce.

Error message:

ERROR: u-boot-fw-utils-1_2017.09-r0 do_compile: oe_runmake failed
ERROR: u-boot-fw-utils-1_2017.09-r0 do_compile: Function failed: do_compile (log file is located at ...8070)
| make -f ./Makefile silentoldconfig
| make -f ./scripts/Makefile.build obj=scripts/basic
| rm -f .tmp_quiet_recordmcount
| make -f ./scripts/Makefile.build obj=scripts/kconfig silentoldconfig
| mkdir -p include/config include/generated
| test -e include/generated/autoksyms.h || \
|     touch   include/generated/autoksyms.h
| scripts/kconfig/conf  --silentoldconfig Kconfig
| ***
| *** Configuration file ".config" not found!
| ***
| *** Please run some configurator (e.g. "make oldconfig" or
| *** "make menuconfig" or "make xconfig").
| ***
| scripts/kconfig/Makefile:46: recipe for target 'silentoldconfig' failed
| make[2]: *** [silentoldconfig] Error 1
| Makefile:478: recipe for target 'silentoldconfig' failed
| make[1]: *** [silentoldconfig] Error 2
| make: *** No rule to make target 'include/config/auto.conf', needed by 'include/config/uboot.release'.  Stop.
| ERROR: oe_runmake failed

Labels (3)
0 Kudos
2 Replies

274 Views
karangajjar
Senior Contributor II

Hi  Yüce kürüm 

Along with the above solution provided by Wigros you can also try make mrproper command inside the u-boot devshell,it will help you to solve your errors.

Let us know in case of any concern

Regards,

Karan Gajjar

0 Kudos

274 Views
weidong_sun
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hi,

   I tested it just now , follow the steps below, please!

# cd imx-release-bsp

# gedit .build/conf/local.conf

add the line:

IMAGE_INSTALL_append  += " u-boot-fw-utils"   # a space character must be used before "u-boot-fw-utils".

save and exit.

# source setup-environment build

# bitbake u-boot-fw-utils -c compile

# bitbake u-boot-fw-utils -c install

Then succeeded.

Have a nice day!

BR

Weidong

0 Kudos