BLE Mesh demo in Connectivity software package not working.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

BLE Mesh demo in Connectivity software package not working.

372 Views
yuandao
Contributor II

I follow the instructions in BLE Mesh User guide, however I cannot get it working.

I am able to send command ''light on" and "light on 1" with commissioner, ( verified on sniffer that it is indeed send out )

However, the receiving side (BD_ADDR_ID = 1) didn't receive it. ( Set a break point at MeshLightServerCallback, and never triggered.) 

One weird thing is that in function MeshGenericCallback, pEvent->eventData.initComplete.deviceIsCommissioned is TRUE even for the very first time, so MeshNode_Commission(&gRawCommData); is never executed.  So I force the function to execute MeshNode_Commission at first entrance, but nothing happens, mesh device still cannot receive.

static meshResult_t MeshGenericCallback
(
meshGenericEvent_t* pEvent
)
{
switch (pEvent->eventType)
{
case gMeshInitComplete_c:
{
if (!pEvent->eventData.initComplete.deviceIsCommissioned)
{
/* This will trigger this callback again, but "deviceIsCommissioned" will be TRUE. */
MeshNode_Commission(&gRawCommData);
}
else
{
LED_StopFlashingAllLeds();
Led1On();
#if gAppLightBulb_d
Mesh_SetRelayState(TRUE);
#else
Mesh_SetRelayState(FALSE);
#endif
}
}
break;

default:
{
/* Ignore */
}
break;

}
return gMeshSuccess_c;
}

Labels (2)
0 Kudos
1 Reply

174 Views
yuandao
Contributor II

Inspired by Nishith Goswami's BLE Mesh Demo Application Setup 

I turned off NVM (Non-Volatile Memory, aka Flash) and solved the problem.

NVM macro is defined in ApplMain.h :

#ifndef gAppUseNvm_d
#define gAppUseNvm_d (FALSE) // Originally (TRUE)
#endif

If NVM is necessary, an alternative is to put App_NvmErase() right after NV_Init();

#if gAppUseNvm_d
/* Initialize NV module */
NV_Init();
App_NvmErase();
#endif

0 Kudos