Unable to start debug session on S32K144 EVB. download stops at 98%

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Unable to start debug session on S32K144 EVB. download stops at 98%

Jump to solution
1,719 Views
KARTHKSARODE
Contributor III

Hi

I am using the S32K144 EVB and I am facing an issue while debugging the code 

Currently while starting a debug session the progress bar stops at 98% and nothing happens further.

I have monitored the reset line on the board , Reset LED is not high always ( Working As usual as earlier)

I tried with USB as well as 12V external supple , Same Issue 

The log while downloading the elf file is as below.

Connection from "127.0.0.1" via 127.0.0.1. Connection from port "53843" to 6224
Connection from "127.0.0.1" via 127.0.0.1. Connection from port "53845" to 7224
Telnet server running on 127.0.0.1:51794
Searching for Kernel Symbols...
rsp_qC - qSymbol: 5F74785F7468726561645F63757272656E745F707472
_tx_thread_current_ptr not found. ThreadX analysis not enabled.
rsp_qC - qSymbol: 707843757272656E74544342
pxCurrentTCB not found. FreeRTOS analysis not enabled.
Unable to load libusb0.dll
Copyright 2021 P&E Microcomputer Systems,Inc.
Command Line :C:\NXP\S32DS_ARM_v2.2\eclipse\plugins\com.pemicro.debug.gdbjtag.pne_5.1.7.202112141853\win32\pegdbserver_console -device=NXP_S32K1xx_S32K144F512M15 -startserver -singlesession -serverport=7224 -gdbmiport=6224 -interface=USBMULTILINK -speed=¨
OpenSDA detected - Flash Version 1.19

CMD>RE

Initializing.
Target has been RESET and is active.
CMD>CM C:\NXP\S32DS_ARM_v2.2\eclipse\plugins\com.pemicro.debug.gdbjtag.pne_5.1.7.202112141853\win32\gdi\P&E\supportFiles_ARM\NXP\S32K1xx\freescale_s32k144f512m15_pflash_dflash_eeprom.arp

Initializing.

After this , It will hang there forever 

I even tried checking the Emergency Kinetics Device Recovery by Full Chip Erase  , still getting struct at 99%

Please help. Any guidance would be really helpful 

Best Regards
KARTHIK SV
Tags (1)
0 Kudos
1 Solution
1,651 Views
KARTHKSARODE
Contributor III

Hi @jiri_kral 

The problem was with particular EVB , with other EVBs , I can debug without any problem 

But ultimately I found the solution , I followed this thread (https://community.nxp.com/t5/S32K-Knowledge-Base/Solution-for-S32K14x-which-could-be-attached-while-...)

Thanks for support  

Best Regards
KARTHIK SV

View solution in original post

0 Kudos
2 Replies
1,652 Views
jiri_kral
NXP Employee
NXP Employee

Hi, 

please try to re-install PE Micro drivers - it is part of S3DS installation with default install path located in 
c:\NXP\S32DS_ARM_v2.2\Drivers\

folder. Also updating PE Micro plugin after reinstall may help: 
https://community.nxp.com/t5/S32-Design-Studio-Knowledge-Base/HOWTO-Install-update-from-3rd-party-ve...

 

Jiri 

0 Kudos
1,652 Views
KARTHKSARODE
Contributor III

Hi @jiri_kral 

The problem was with particular EVB , with other EVBs , I can debug without any problem 

But ultimately I found the solution , I followed this thread (https://community.nxp.com/t5/S32K-Knowledge-Base/Solution-for-S32K14x-which-could-be-attached-while-...)

Thanks for support  

Best Regards
KARTHIK SV
0 Kudos