Unable to monitor the variables

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Unable to monitor the variables

Jump to solution
872 Views
1040180003
Contributor III

Hello, guys!

I just got the S32K148EVB-Q176 board.

I have successfully programmed the test program, but I cannot monitor the variables.

I tried many ways:Follow this post to open PEmicro's Real Time Expressions:How do I enable Live View for variables when debugging?

I also update the PEMicro software in the S32DS. See below:

pastedImage_4.png

Still cannot find any variables, Neither in the "varibles" window nor in the "real time expressions" window. see below:

pastedImage_8.png

The example I use is “hello_world_s32k148”.

I add a variable in the main.  You can find the program in the attachment

pastedImage_9.png

My environment is:

S32 Design Studio for ARM Version: 2.2

debug with OpenSDA

Please give me some advices.

Thanks!

Lu

Labels (2)
0 Kudos
1 Solution
773 Views
Robin_Shen
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hi Lu,

Please try to click "Add new expression", copy the LED_Blink_cnt and paste into it.
You should also notice the icon on the right corner, do not halt the Expression Values Refresh.

Add new expression.png

You can see the value refresh in blue.

Value refresh in blue.png

Best Regards,

Robin

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note: If this post answers your question, please click the Correct Answer button. Thank you!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

View solution in original post

0 Kudos
5 Replies
774 Views
Robin_Shen
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hi Lu,

Please try to click "Add new expression", copy the LED_Blink_cnt and paste into it.
You should also notice the icon on the right corner, do not halt the Expression Values Refresh.

Add new expression.png

You can see the value refresh in blue.

Value refresh in blue.png

Best Regards,

Robin

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note: If this post answers your question, please click the Correct Answer button. Thank you!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0 Kudos
773 Views
1040180003
Contributor III

Hello,Robin

Thank you for you reply.

I have try your advices.

I have also kept the the Expression Values Refreshing.

But it turns out to be "Target not available".

pastedImage_1.png

Can you help me to solve the problem?

Thanks!

Lu

0 Kudos
773 Views
jiri_kral
NXP Employee
NXP Employee

Hi, 

I tested you attached project - and it works as expected: 

pastedImage_1.png

Are you adding expression when target is stopped? You can't add it when MCU is running. 

Jiri 

0 Kudos
773 Views
1040180003
Contributor III

Hi, Jiri

My problem has been solved by restart the IDE.

Thank you again!

Lu

0 Kudos
773 Views
1040180003
Contributor III

Hi,

I added the expression when I stop the debug mode.  After that I re-debug the program.

It seems my environment is something wrong? 

Is there anything wrong with the configuration?

Lu

0 Kudos