S32DS for Arm Version: 1.3  Build id: 161115 - Unable to debug the code

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

S32DS for Arm Version: 1.3  Build id: 161115 - Unable to debug the code

Jump to solution
1,313 Views
ankur_vcns_apps
NXP Employee
NXP Employee

I am using S32DS for MAC57D5xx device. When I try and debug the code, at times the IDE shows that the MCU is in debug mode but the console print show that the device was not programmed. Step debugging the code does not produce the desired results as expected after the console print.

 

176251_176251.pngpastedImage_2.png

Multiple repeat of debug command show the same result. 

Labels (2)
1 Solution
1,130 Views
ankur_vcns_apps
NXP Employee
NXP Employee

Hi Martin,

I went through some online blogs and found the resolution in one of them. I updated the PE Micro component in S32DS IDE and now the debug sessions are much better. Probably the updates should have been integrated in IDE itself as I had downloaded and installed the IDE recently only. Never-mind, it works  now.

Regards,

Ankur

View solution in original post

2 Replies
1,131 Views
ankur_vcns_apps
NXP Employee
NXP Employee

Hi Martin,

I went through some online blogs and found the resolution in one of them. I updated the PE Micro component in S32DS IDE and now the debug sessions are much better. Probably the updates should have been integrated in IDE itself as I had downloaded and installed the IDE recently only. Never-mind, it works  now.

Regards,

Ankur

1,130 Views
martin_kovar
NXP Employee
NXP Employee

Hello,

I tested MAC57D54 with mask 1N87P with Multilink Universal FX and S32 Design Studio version 1.3 on my side and it worked correct. Could you please write me back following points?

  • What is the mask of your microcontroller?
  • Do you use NXP EVB or you have your own design?
  • What debug probe you use to connect?
  • In case you use PEMicro, have you correctly installed PEMicro drivers?
  • Did you create single-core or multi-core project? (which cores)
  • Do you use default project and debug settings?
  • Could you please share here you project to test it on my side?

Regards,

Martin

0 Kudos