Reset eacalation when flashing MPC5748G used S32D with OpenSDA

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Reset eacalation when flashing MPC5748G used S32D with OpenSDA

Jump to solution
1,916 Views
yukunwu
Contributor III

 I  encountered a problem when used S32D to flashing the MPC5748G.

The window pop up when i debugged.

 

捕获.JPG

the debugger is OpenSDA.

please help me ...

Labels (2)
0 Kudos
1 Solution
1,386 Views
martin_kovar
NXP Employee
NXP Employee

Hello,

please measure reset line immediately after power on. If you do not see the signal (see picture below), but reset line is in 0 all time, your microcontroller is "dead".

pastedImage_1.jpg

Reason of this behavior is described in this thread.

https://community.nxp.com/message/877631 

Regards,

Martin

View solution in original post

4 Replies
1,386 Views
martin_kovar
NXP Employee
NXP Employee

Hello,

I suppose you use MPC5748G Devkit.

  • Which version of S32DS you use?
  • Do you power your board using 12V SBC or using USB? After you power up the board is MCU Reset LED ON or OFF?
  • In case you use S32DS v1.1, have you installed GNU E200 PEMicro Interface Debugging Support?

pastedImage_1.png

Regards,

Martin

0 Kudos
1,386 Views
yukunwu
Contributor III

Hello Martin,

      Thanks for your reply.

      I use the MPC5748G Devkit.

      The S32D version is 1.1 and for power PC.

      I use the USB to power this board and I can see a red LED on all the time.

   pastedImage_1.png 

      I think i have installed the PEMicro because i can program the board at the begining,but after several times the window poped up.

0 Kudos
1,387 Views
martin_kovar
NXP Employee
NXP Employee

Hello,

please measure reset line immediately after power on. If you do not see the signal (see picture below), but reset line is in 0 all time, your microcontroller is "dead".

pastedImage_1.jpg

Reason of this behavior is described in this thread.

https://community.nxp.com/message/877631 

Regards,

Martin

1,386 Views
yukunwu
Contributor III

Hello Martin,

      Thanks for your reply.

      I think I can‘t solve the problem by myself,I will ask for a NXP engineer to help me sovle this problem at the scene.

      Thank you all the same!

0 Kudos