Some error occour when i using MDBT to open model!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Some error occour when i using MDBT to open model!

156 Views
assangeye
Contributor I

000.png

i just build the environment to develop RT1062 with MBDT tool,but when open a model,this fault appear.i don't how to figure it out and can find nothing.

0 Kudos
10 Replies

135 Views
nxa11767
NXP Employee
NXP Employee

Hello assangeye

Is a problem caused by the mismatch on datetime settings between matlab and your system. 

Please see this post for a fix: https://community.nxp.com/t5/NXP-Model-Based-Design-Tools/The-model-design-based-on-kV-Series-MCU-en... (similar issue we have also on the Kinetis V toolbox). (scroll down till the end of the post, and the latter post explains in detail for to fix it).

Regards,

Alexandra

 

 

0 Kudos

132 Views
assangeye
Contributor I

But,i also have question on building zhe model. I am using Matlab2019a,i open the evkmimxrt1060_gpio_interrupt-simulink model,when i build the model,some error occour,and i try to figure out it by change the setting with MCUX_CFG.I press the update button which is in block parameters,but it doesn't work?Now i can't run any model,how can i do it?001.png

0 Kudos

125 Views
nxa11767
NXP Employee
NXP Employee

You followed the steps from that post and restarted afterwards the matlab?

The problems you see in the model will get fixed once the datetime error is fixed. The block should see that the interrupts on GPIO5 are already enabled in the .mex file, but it gets that datetime error in the process.

Additionally, after you make the datetime settings in the matlab preferences and your system, run a script that in found in the root of the toolbox folder: mbd_imxrt_path.m.

Alexandra

0 Kudos

104 Views
assangeye
Contributor I

And is there any other guide book for us to create my own project,with MBDT.i want to develop our board with rt1061,so i want to know how to start a simulink project  which i can move to other disk in my computer?

0 Kudos

97 Views
nxa11767
NXP Employee
NXP Employee

Unfortunately in the toolbox quick start guide this scenario is not documented. But please see here attached a quick document with the steps to follow to create a Simulink model from scratch to be deployed on the IMXRT MCU. 

I hope this document will help you.

Best regards,

Alexandra

0 Kudos

65 Views
assangeye
Contributor I

Thanks for your early help,but there is a new problem,when i pin "M12",route to GPIO_AD_B1_03,and the signal is GPIO1_19.But i can't find the correct pin in my block setting.Is it a BUG?333.png

0 Kudos

54 Views
nxa11767
NXP Employee
NXP Employee

You need to specify in pins settings, in Configuration Tool, the direction: Input or Output.

The GPIO Output block will look for the pins configured with direction output in the Configuration tool. So in your case you should set Direction to Output, ctrl+s (to save the changes in configuration tool) and then press in simulink, in the GPIO Output block the Update button to see the changes.

BR,
Alexandra

0 Kudos

47 Views
assangeye
Contributor I

Thanks for help ,i have another question can i down the project via jlink? When i set jlink linking to board via SWD mode,and press build ,but it doesn't work.is there any other settings? i want to know what does this flash mean?is it mean RAM(addr:0x00000-0x20000)?becasue i have bootlaoder,and i need to know how to manage the memory to download files to the correct address.444.png

0 Kudos

35 Views
nxa11767
NXP Employee
NXP Employee

The target memory represents how the application will be linked: to run from FLASH , so the application will have addresses starting with 0x6000_0000 and will execute in place (XIP execution) or from internal OCRAM.

For using the JTAG option, you need to browse for JLink.exe instead of JFlash.exe (same Utility to be used if target memory is RAM).

 

BR,

Alexandra

0 Kudos

12 Views
assangeye
Contributor I

Thanks for your help,i can download program to MIMXRT2060-EVK with OPENSDA.But when i change to using JATG to download the program,it seem doesn't work.First of i change the model config,the i press the "Build,Deploy&Start" button.Is there any other settings?

55-1.png55-2.png

0 Kudos