Downloading RT1060 GUI examples from SDK via Secure Provisioning tool

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Downloading RT1060 GUI examples from SDK via Secure Provisioning tool

Jump to solution
492 Views
NXP Employee
NXP Employee

Dear all,

I'm struggling with download of the GUI examples from SDK 2.7.1 (emWIN, ew_gui, crank_storyboard and littlevgl) when using the Secure provisioning tool.

If I use a Segger JLINK or the on-board CMSIS-DAP with MCUXpresso debugger then everything is ok and the applications are executing as they should.

Building and writing the images with the Secure Provisioning Tool conclude without errors however the sw doesn't start and the display stays black. SW7 is set to boot from XiP serial NOR Flash. 0-0-1-0

Here my Preprocessor settings:

pastedImage_1.png 

Is there any further modification necessary or did I miss anything else?

br

Guenter

1 Solution
240 Views
NXP Employee
NXP Employee

Hi Guenter,

the "No response packet from target device." can happen in case the erasing takes more time than the timeout is specified (or default value) to blhost.

You can workaround it by editing this batch wrapper: c:\nxp\MCUX_Provi_v1\bin\tools_scripts\blhost_win_wrapper.bat and add the -t xxxx  parameter, where xxxx is number in miliseconds. Here follow example for timeout 5 seconds. Set longer delay if needed.

..\tools\blhost2_3\win\blhost -t 5000 %* | check_result.bat

Regards,

Libor

View solution in original post

6 Replies
240 Views
NXP Employee
NXP Employee

Hi Guenter,

it depends what's boot device and where the application is executed. All the options are pretty well described in the documentation including how to build the example project in MCU IDE. Also switches are documented for each supported EVK board.

There are also several types of example project S19 files provided in

MCUX_Provi_v1\bin\data\targets\MIMXRT1060\source_images

, so you can try to build bootable image from these application and run them on EVK.

Regards

Marek

Regards,
Marek
0 Kudos
240 Views
NXP Employee
NXP Employee

Hi Marek,

the example project S19 files in  MCUX_Provi_v1\bin\data\targets\MIMXRT1060\source_images are all working well.

I tried also other examples like hello_world from the SDK and they are also working well.

I'm just struggling with the GUI examples in SDK. They don't boot.

emWIN_examples

ew_gui_examples

crank_storyboard_examples

littlevgl_examples

May you please try to write these images using the Secure Provisioning tool?

However when I use a Segger JLINK to write the images mentioned above then everything is fine.

br

Guenter

0 Kudos
240 Views
NXP Employee
NXP Employee

Hi Guenter,

it seems the examples uses SDRAM. Try to add initialization of the SDRAM using DCD. You can use DCD file distributed within the Provisioning Tools, e.g. 

Capture.PNG

If this helps, kindly mark the answer "Helpful"

Regards,

Marek

Regards,
Marek
240 Views
NXP Employee
NXP Employee

Hi Marek,

indeed using the DCD file for SDRAM initialization helped for some of the demos. Thanks for the hint.

However when trying to use it for the

ew_gui_examples and crank_storyboard_examples

I get error messages from blhost and the image is not being written.

### Erase memory before writing image ###

blhost -u 0x15A2,0x0073 -j -- flash-erase-region 0x60000000 5129016 9

{

   "command" : "flash-erase-region",

   "response" : [],

   "status" : {

      "description" : "10004 (0x2714) No response packet from target device.",

      "value" : 10004

   }

}

blhost failed

Do you have any idea what I'm missing here?

br

Guenter

0 Kudos
241 Views
NXP Employee
NXP Employee

Hi Guenter,

the "No response packet from target device." can happen in case the erasing takes more time than the timeout is specified (or default value) to blhost.

You can workaround it by editing this batch wrapper: c:\nxp\MCUX_Provi_v1\bin\tools_scripts\blhost_win_wrapper.bat and add the -t xxxx  parameter, where xxxx is number in miliseconds. Here follow example for timeout 5 seconds. Set longer delay if needed.

..\tools\blhost2_3\win\blhost -t 5000 %* | check_result.bat

Regards,

Libor

View solution in original post

240 Views
NXP Employee
NXP Employee

Hi Libor,

setting the timeout to 60sec. resolved the issue.

Thanks!

br

Guenter

0 Kudos