rt685 evk Flash Driver V.2 startup failed

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

rt685 evk Flash Driver V.2 startup failed

1,034 Views
roboidler
Contributor I

Hi,

i`m trying to run example code (gpio_led_output)on RT685 evk borad,  use the linkserver debugger.

after press the debug button, the ide console output:

Inspected v.2 External Flash Device on SPI using SFDP JEDEC ID MIMXRT600_FlexSPI_B_MXIC_OPI.cfx
Image 'MIMXRT600_FlexSPI_B_MXIC_OPI Sep 14 2021 15:11:03'
Opening flash driver MIMXRT600_FlexSPI_B_MXIC_OPI.cfx
Sending VECTRESET to run flash driver
Flash variant 'JEDEC_FlexSPI_Device' detected (0B = at 0x8000000)
driver describes no sectors starting at 0x8000000
Flash Driver V.2 startup failed - rc Ef(58): Flash Driver describes no sectors at its base address
chip initialization failed - Ef(58): Flash Driver describes no sectors at its base address
failed to initialize flash driver MIMXRT600_FlexSPI_B_MXIC_OPI.cfx

how can i fix it , thanks

Regards,

 

robo

 

0 Kudos
1 Reply

998 Views
gusarambula
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hello Roboidler,

There was a similar issue being reported a while back which was tied to the MCUXpresso IDE version:

https://community.nxp.com/t5/MCUXpresso-General/LPC-Link2-debug-probe-not-working-in-MCUXpresso-with...

Would you please make sure that you are using the latest MCUXpresso and SDK releases? And if so, would you please confirm the specific versions that you are using?

Regards,
Gustavo

0 Kudos