Wireless Charger[WCT1001A] F/W or H/W ISSUE.

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Wireless Charger[WCT1001A] F/W or H/W ISSUE.

796 Views
donghyun_kim1
Contributor II

The wireless charging is finished, but the wireless charger sometimes keep the wireless power transfer about 4 ~ 30 seconds. I don't know reason. I attached a log file. I attached two files. one is a wrong case. the other is a good case. It behaves abnormally in the some products produced in the same mass-production line.

Original Attachment has been moved to: wrong_case.log.zip

Original Attachment has been moved to: good_case.log.zip

5 Replies

574 Views
donghyun_kim1
Contributor II

issue_1.JPGissue_2.JPG

0 Kudos

574 Views
reyes
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hi Donghyun Kim,

I'm afraid that for further sup0ort you would need to contact your local FAE. We have a dedicated wireless charging FAE in Korea.

To answer your issues:

Issue1:  

0x81(extended ID packet) is received in power transfer state. So charging is reset.

 

Issue2:

1) TX keep charging about 8s after RX removal. In our library, TX doesn’t receive control error packet within 1.5s or control error packet header within 6s, TX will exit power transfer. So customer board received the CEP header after RX removal.

2) “ERR 1: Timeout on Start” means TX received the start bit of signal strength packet, but didn’t correctly receive signal strength packet within 20ms.

 

For issue 1, need to check if RX really send 0x81 packet during power transfer.

For issue 2, there is noise on customer board. I suggest to use FreeMASTER noise analysis tool to check your board first.


Have a great day,
Jose

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note: If this post answers your question, please click the Correct Answer button. Thank you!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

574 Views
donghyun_kim1
Contributor II

email issue : Router: Failed to connect to SMTP host COMMUNITY.NXP.COM because : The server is not responding. The server may be down or you may be experiencing network problems. Contact your system administrator if this problem persists.

Please let me know, email.

Thanks and regards,

Donghyun

0 Kudos

574 Views
donghyun_kim1
Contributor II

I sent the reply by email.

Thanks and regards,

Donghyun

0 Kudos

574 Views
reyes
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hi,

I cannot open log files you sent.

 

Can you please answer some questions about your company and end product and application:

  1. What is the name and website of your company?
  2. What are your end product(s) and the application?
    3. When is your targeted production date or timeframe?
    4. What is your projected volume/quantity?
    5. Are you presently working with any of the following?
           (a)  NXP Semiconductor Representative
           (b)  NXP Semiconductor Distributor
           (c)  Contract Manufacturing Representative


Have a great day,
Jose

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note: If this post answers your question, please click the Correct Answer button. Thank you!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0 Kudos